جستجو کردن
Close this search box.

اکوستیک دیوار

آکوستیک دیوار - ayeghsoti.com
عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

اکوستیک دیوار چیست؟

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

اکوستیک دیوار به دیواری گفته می‌شود که بر روی آن پنل‌هایی نصب شده است که این پنل‌ها توانایی جذب صدا را به خود دارند. البته نوع دیگری از دیوارهای آکوستیک نیز وجود دارد که این دیوار‌ها صدا را جذب نمی کنند، بلکه آنها را در جهات مختلف پخش می‌کنند و باعث بهبود کیفیت صدا میشوند. آکوستیک دیوار به این روش برای استودیو‌های ضبط صدا و گویندگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سفارش انواع عایق صوتی و دریافت قیمت بروز خدمات عایق صوتی 

فهرست مطالب
عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

مزایای آکوستیک دیوار چیست؟

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

بزرگترین مزیت آکوستیک دیوار در کارایی اصلی آن یعنی عایق کردن صدای محیط پنهان شده است. بدون شک استراحت کردن و گذراندن اوقات در محیطی که صداهای محیطی در آن وجود داشته و مانع از تمرکز کردن فرد می گردند، بسیار آزاردهنده است. استفاده از دیوار آکوستیک کمک می کند که در یک محیط تنها صداهایی به گوش ساکنین برسد که برای شنیدن آنها تمایل دارند. علاوه بر اینها آکوستیک دیوار جنبه زیبایی بصری نیز دارد. یک دیوار آکوستیک که با پنل های زیبا و اختصاصی ساخته شده و تمامی ایرادهای آن به کمک این پنل ها پوشش دده شده است، حالتی زیبا و دلنشین دارد. علاوه بر اینها آکوستیک دیوار می تواند در ساخت یک دیوار عایق دمایی نیز کاربرد داشته باشد. پنل آکوستیک دیوار با موادی ساخته می شوند که می توانند دمای یک محیط را حفظ کرده و از ردو بدل شدن دمای محیط درون آکوستیک دیوار به محیط اطراف آن جلوگیری می کند. این مزیت مهم آکوستیک دیوار در زمان استفده از آن در منازل اهمیت صد چندانی دارد. چرا که به میزان بسیار زیادی از اتلاف انرژی در منازل جلوگیری کرده و هزینه های مربوط به انرژی ساکنین اینگونه منازل را تعدیل می نماید.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

انواع آکوستیک دیوار

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

آکوستیک دیوار در ساخت اتاق ها و محل های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. برای آگاهی از انواع آکوستیک دیوار لازم است که در ابتدا ملاک این دسته بندی آشکار شود. به طور مثال زمانی که صحبت از مواد اولیه مورد استفاده در ساخت آکوستیک دیوار به میان می آید می توان انواع آن را به آکوستیک دیوار یونولیتی، پشم شیشه، پشم سنگ، فوم و غیره دسته بندی کرد. اما گاهی در زمان صحبت از انواع آکوستیک دیوار شکل ظاهری پنل های مورد استفاده در ساخت آن مد نظر می باشد. در این حالت انواع آکوستیک دیوار را می تواند در دسته های زیر قرار داد:

  • آکوستیک دیوار دارای پنل آکوستیک نرم؛
  • آکوستیک دیوار با پنل کرکره ای؛
  • آکوستیک دیوار ساخته شده از پنل تخم مرغی؛
  • آکوستیک دیوار با پنل فلکسی؛
  • آکوستیک دیوار دارای پنل هرمی؛
  • آکوستیک دیوار با پنل های کومودو؛
  • آکوستیک دیوار دیفیوزر؛
عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

پنل اکوستیک دیوار

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

برای انجام عملیات عایق صوتی اتاق خواب، باید از پنل آکوستیک استفاده کنید. پنل‌های آکوستیک خاصیت جذب صدا را دارند و معمولاً به صورت صفحات مربع شکل به فروش میرسند. آنها را می‌توانید روی دیوار و در یک محیط بسته نصب کنید. دو نوع پنل آکوستیک دیوار وجود دارد. گونه اول آنها جاذب صدا هستند. یعنی اصواتی که به سمت آنها انتقال پیدا میکنند را جذب می‌کند و از انعکاس مجدد آنها جلوگیری می‌کند. فوم‌های جاذب، نمونه‌ای از پنل‌های آکوستیک دیوار هستند. نوع دیگری از پنل‌های آکوستیک دیوار، پنل‌های دیفیوزر می‌باشند. این پنل‌ها صدا را به خود جذب نمی کنند و امواج صوتی که به سمت آنها ارسال می‌شود را در مسیر‌های مختلف بازتاب می‌دهند و از بازگشت آن در مسیر قدیمی جلوگیری می‌کنند. پنل‌های آکوستیک دیوار در استودیو‌های ضبط صدا مورد استفاده قرار می‌گیرند و انواع مختلفی دارند. آکوستیک دو بعدی و سه بعدی از انواع مختلف این پنل آکوستیک دیوار می‌باشند که معمولاً جنس آنها از چوب یا پلاستو فوم می‌باشد.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

قیمت پنل آکوستیک دیوار

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

هر کسی بر حسب هدفی که دارد ممکن است تصمیم آکوستیک کردن دیوار یا دیوارهای یک اتاق و یا محیط مشخصی را در نظر داشته باشد. این آکوستیک دیوارها می توانند برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. بر اساس اهدافی که استفاده از آکوستیک دیوار را ضروری می کند، از متریال و مواد مختلفی در ساخت آن استفاده می شود. یکی از اصولی ترین و حرفه ای ترین راهکارها برای ایجاد یک آکوستیک دیوار کارآمد، استفاده از پنل آکوستیک دیوار می باشد. این پنل های از پیش ساخته شده در ابعاد مختلف و با استفاده از مواد اولیه متفاوتی تولید می شوند. پنل آکوستیک دیوار دست سازندگان اینگونه دیوارها را در زمان انتخاب آنها بر اساس پارامترهای مختلف از جمله قیمت پنل آکوستیک دیوار، باز می گذارد. قیمت پنل آکوستیک دیوار بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین می گردد. تعدادی از پارامترهایی که بر قیمت پنل آکوستیک دیوار تاثیر می گذارند عبارتند از:

  • مواد اولیه مورد استفاده در ساخت پنل آکوستیک دیوار (پلی یورتان، فوم، فوم فشرده و غیره)؛
  • ابعاد دیواری که بر روی آن پنل آکوستیک دیوار نصب می گردد؛
  • نحوه نصب پنل آکوستیک دیوار؛
  • عمق و چگالی پنل آکوستیک دیوار؛
عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

روش های مختلف آکوستیک کردن دیوار

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

بسته به نیازها و نیازهای خاص فضا، روش های مختلفی برای درمان آکوستیک دیوار وجود دارد. در اینجا چند روش رایج وجود دارد:

پانل های آکوستیک: نصب پنل های آکوستیک بر روی دیوارها یکی از رایج ترین و موثرترین روش ها برای بهبود آکوستیک اتاق است. این پانل ها از مواد مختلفی مانند فوم، فایبرگلاس یا پشم سنگ ساخته می شوند و در اندازه ها، شکل ها و رنگ های متفاوتی هستند. آنها امواج صوتی را جذب می کنند و نویز و اکو ناخواسته را کاهش می دهند.

کاغذ دیواری آکوستیک: کاغذ دیواری آکوستیک نوع خاصی از کاغذ دیواری است که حاوی مواد جاذب صدا است. این یک راه مقرون به صرفه برای بهبود آکوستیک بدون به خطر انداختن جذابیت زیبایی شناسی اتاق است. کاغذ دیواری آکوستیک مانند کاغذ دیواری معمولی به راحتی قابل نصب است و در طرح های مختلف موجود است.

تله باس: تله های باس پانل های صوتی هستند که برای جذب امواج صوتی با فرکانس پایین طراحی شده اند که کنترل آنها با استفاده از پنل های آکوستیک سنتی دشوار است. آنها معمولاً در گوشه های اتاق قرار می گیرند، جایی که فرکانس های باس تمایل به تجمع دارند.

کانال های ارتجاعی: کانال های ارتجاعی نوارهای فلزی هستند که قبل از نصب دیوار خشک بر روی ناودانی های دیوار نصب می شوند. آنها یک لایه جدایی بین دیوار خشک و ناودانی دیوار ایجاد می کنند و باعث کاهش انتقال امواج صوتی از طریق دیوار می شوند.

دیوار خشک عایق صدا: دیوار خشک عایق صدا نوع خاصی از دیوار خشک است که حاوی لایه های اضافی از مواد جاذب صدا مانند گچ و پلیمرهای ویسکوالاستیک است. در کاهش انتقال صدا نسبت به دیوار خشک معمولی موثرتر است و معمولاً در استودیوهای ضبط صدا و سینماهای خانگی استفاده می شود.

چسب سبز: چسب سبز یک ترکیب ویسکوالاستیک است که بین دو لایه دیوار خشک قرار می گیرد. هنگامی که دیوار خشک به گل میخ های دیوار پیچ می شود، چسب سبز به عنوان یک لرزشگیر عمل می کند و باعث کاهش انتقال امواج صوتی از طریق دیوار می شود.

ذکر این نکته ضروری است که هر روشی مزایا و معایب خاص خود را دارد و بهترین رویکرد به نیازهای خاص فضا بستگی دارد. مشاوره با یک متخصص آکوستیک می تواند به تعیین موثرترین راه حل برای نیازهای شما کمک کند.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

اکوستیک دیوار برای منزل

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

اگر به دنبال حفظ آرامش و سکوت در منزل مسکونی خود هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم که از راه حل عایق صوتی اتاق خواب و اکوستیک دیوار استفاده کنید. تمام آلودگی‌های صوتی که از بیرون به داخل منزل راه پیدا میکنند با استفاده از آکوستیک کردن اتاق خواب‌ها و منزل از بین می‌روند. ابتدا شما باید منشاء‌های ورود صدا به منزل خود را پیدا کنید و با استفاده از پنل‌های آکوستیک دیوار، آن‌ها را مسدود کنید. دیوار آکوستیک برای منزل معمولاً بر روی دیوارهای نصب میشود که با همسایه‌ها مشترک هستند و در نتیجه باعث میشوند که سر و صدا از منزل به بیرون و از بیرون به درون منزل نشت پیدا نکند. همچنین یکی دیگر از راه حل‌های آکوستیک دیوار، استفاده از عایق‌های صوتی در بین اتاق خواب‌ها می‌باشد. برای مثال خانه ای را در نظر بگیرید که در یک اتاق یک فرد در حال مطالعه است و در اتاق دیگر فردی می‌خواهد با صدای بلند موسیقی گوش کند. دیوار آکوستیک برای منزل در این شرایط مفید خواهد بود. آکوستیک دیوار با استفاده از فوم آکوستیک، عملیاتی می‌شود. آکوستیک یک ماده سبک وزن است و از ورود و خروج صدا‌ها از یک سطح جلوگیری می‌کند.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

نصب دیوار آکوستیک

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

نصب دیوار آکوستیک نیازمند تخصص و مهارت بسیاری است و اگر دیوار آکوستیک به درستی نصب نشود نمی‌تواند نویز و صداها را به خود جذب کند. روش‌های مختلفی برای نصب دیوار آکوستیک وجود دارد. شما می‌توانید فوم‌های آکوستیک را با استفاده از پیچ‌های فشاری، و یا حتی چسب به دیوار وصل کنید. اما باید گفت که این مواد به دیوارهای شما آسیب می‌رسانند. برای نصب دیوار آکوستیک به محلی که میخواهید پنل‌های آکوستیک را به آن متصل کنید با پارچه مرطوب دیوار را کاملا پاک کنید تا گرد و غبار و چربی و روغن از آن جدا شود. وجود گرد و غبار و چربی باعث می‌شود که چسبندگی نوار‌ها کاهش پیدا کند. در مرحله بعدی باید مکانی که می‌خواهید پنل آکوستیک را روی آن نصب کنید به درستی اندازه گیری کنید و فوم آکوستیک را به اندازه طول و عرض مشخص شده برش دهید. چسب‌های دوطرفه قوی را می‌توانید برای چسباندن پنل‌های آکوستیک به دیوار استفاده کنید. لازم نیست چسب دو طرفه را به تمام پشت پنل بچسبانید و تنها چسباندن آن در مرکز و پوشه‌های پنل آکوستیک برای آکوستیک کردن دیوار کفایت می‌کند. چسب آهن هم می‌تواند ماده موثری برای چسباندن عایق صوتی اتاق خواب باشد. البته باید گفت که چسب آهن را نباید در محل گرم نگهداری کنید زیرا احتمال آتش سوزی وجود دارد.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

آیا برای آکوستیک کردن صوتی دیوار نیاز به متخصص هست؟

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

بله، برای آکوستیک کردن صوتی دیوار بهتر است از متخصصین و کارشناسان آکوستیک استفاده شود. این افراد با تجربه و آموزش کافی در زمینه آکوستیک، می‌توانند به شما راهنمایی کنند که چگونه می‌توانید با استفاده از مواد مناسب و روش‌های صحیح، دیوارهای خود را بهینه کنید. همچنین، آنها می‌توانند با استفاده از تجهیزات حرفه‌ای، اندازه‌گیری صدا و ارزیابی کیفیت آن را انجام داده و به شما راهنمایی کنند که چگونه بهترین نتیجه را برای آکوستیک کردن دیوارهای خود بدست آورید.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

قیمت آکوستیک دیوار

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

آکوستیک دیوار، دیوارهایی هستند که به کمک تجهیزات و امکانات مختلفی عایق بندی شده اند. در مکان ها و شرایط مختلف هدف از عایق کردن دیوارها متفاوت است. یک نفر ممکن است به دلیل هوای بسیار سرد و با هدف متعادل کردن دمای یک محیط آکوستیک دیوار را مورد استفاده قرار دهد. فرد دیگری ممکن است با هدف زیبا سازی دیوارها به کمک ابزارهای آکوستیک دیوار، به آنها زیبایی صد چندانی ببخشد. اما یکی از مهمترین و اساسی ترین دلایل آکوستیک کردن دیوارها، جلوگیری از ورود سروصداهای مزاحم به داخل محیط و یا ممانعت از خروج صداهای ایجاد شده در داخل محیط مد نظر به خارج آن می باشد. قیمت آکوستیک دیوار بر اساس متریال و مواد مورد استفاده در آکوستیک کردن آن بسیار متفاوت است. به طور کلی قیمت آکوستیک دیوار با توجه به شرایطی که به دنبال دارد از نظر اقتصادی کاملا توجیه پذیر می باشد. قیمت آکوستیک دیوار بر اساس متریال مورد استفاده در ساخت آن می تواند از قیمت های پایین نظیر عایق شانه تخم مرغی با متری حدودا چند هزار تومان تا عایق های بسیار گران قیمت تر نظیر پشم سنگ با متری بالای چند صد هزار تومان را شامل شود.

سوالات متداول اکوستیک دیوار

دو نوع پنل آکوستیک دیوار وجود دارد. گونه اول آنها جاذب صدا هستند. یعنی اصواتی که به سمت آنها انتقال پیدا میکنند را جذب می‌کند و از انعکاس مجدد آنها جلوگیری می‌کند. فوم‌های جاذب، نمونه‌ای از پنل‌های آکوستیک دیوار هستند. نوع دیگری از پنل‌های آکوستیک دیوار، پنل‌های دیفیوزر می‌باشند. این پنل‌ها صدا را به خود جذب نمی کنند و امواج صوتی که به سمت آنها ارسال می‌شود را در مسیر‌های مختلف بازتاب می‌دهند و از بازگشت آن در مسیر قدیمی جلوگیری می‌کنند.

دیوار آکوستیک برای منزل معمولاً بر روی دیوارهای نصب میشود که با همسایه‌ها مشترک هستند و در نتیجه باعث میشوند که سر و صدا از منزل به بیرون و از بیرون به درون منزل نشت پیدا نکند. همچنین یکی دیگر از راه حل‌های آکوستیک دیوار، استفاده از عایق‌های صوتی در بین اتاق خواب‌ها می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *