جستجو کردن
Close this search box.

صدای چیلر و راه‌های کاهش آن

عایق کاری برای صدای چیلر

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

صدای چیلر

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

صدای چیلر به خاطر کار کردن قطعات مختلف در چیلر ایجاد می‌شود. صدای چیلر معمولاً باعث ایجاد مزاحمت برای بسیاری از افراد در محیط کار و منزل می‌شود و خیلی از افراد، حساسیت خاصی به صدای چیلر دارند. بیشترین صدا را در یک چیلر، کمپرسور آن ایجاد می‌کند، ولی فن هم در ایجاد صدای چیلر بی‌ تأثیر نیست. برای کاهش صدای چیلر، راهکارهای متفاوتی وجود دارد. شما می‌توانید با تماس با پشتیبان سایت عایق صوتی، راهنمایی‌های مورد نظر خود را در رابطه با کاهش صدای چیلر از آنها دریافت کنید.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

اجرای عایق صدای چیلر توسط شرکت عایق صوتی

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com
Previous slide
Next slide
فهرست مطالب
عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

علت صدای چیلر چیست؟

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

علت صدای زیاد چیلر قطعاتی هستند که در درون آن ایجاد صدا می‌کنند. در واقع وجود قطعاتی مانند کمپرسور و فن در داخل چیلر و کار کردن آنها همراه با ایجاد صدای زیاد است. هرچقدر که از کمپرسورها و فن هایی با تکنولوژی بالاتر و جدیدتر استفاده شود، صدای چیلر کاهش پیدا می‌کند.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

استاندارد صدای چیلر

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

چیلرها و به طور کلی سیستم های تهویه مطبوع در دسته دستگاه های پر سروصدا دسته بندی می شوند. کارکرد این دستگاه ها که به گونه ای است که تولید صدا توسط آنها اجتناب ناپذیر می باشد. با این حال در هر فضا و مکانی استانداردهایی برای وجود صداهای خارجی و نویزهای مزاحم تعریف شده است. این صداها باید به میزانی باشد که از دامنه تحملی افراد معمولی خارج نبوده و از آنها سلب آسایش نکند. استاندارد صدای چیلر نیز بر اساس دستورالعمل های خاصی تعریف می شود. اگر بخواهیم در یک فضا صدای چیلر به گونه ای نباشد که صدای غالب محیط را به خود اختصاص دهد، لازم است که از این دستورالعمل ها و استاندارد صدای چیلر پیروی گردد. در ادامه استاندارد صدای چیلر برای محیط های مختلف در قالب یک جدول گنجانده شده است.

عایق صوتی صدای چیلر در پشت بام - ayeghsoti.com

مکان های مختلفاستاندارد صدای چیلر (دیسیبل)
آپارتمان ها و فضاهای مسکونی25-35
بخش های مختلف هتل ها25-45
اتاق کنفرانس25-35
اتاق کنفرانس از راه دورحداکثر 25
دفاتر ادرای گروهی30-40
راهروهای ادارات40-45
اتاق های بستری خصوصی25-35
اتاق های بستری عمومی30-40
اتاق عمل25-35
سالن تاترحداکثر 25
سالن کنسرتحداکثر 25
استودیوی آموزش موسیقیحداکثر 25
سالن تمرین موسیقیحداکثر 35
مساجد و کلیساها25-35
کلاس های درسحداکثر 40
کتابخانه30-40
سالن دادگاه30-50
باشگاه های ورزشی45-55

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

کاهش صدای چیلر

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

کاهش صدای چیلر یک دغدغه بسیار مهم برای افرادی است که در منزل خود و یا در هر مکان دیگری، چیلر دارند. اینکه ما انتظار داشته باشیم چیلر، هیچ صدایی از خود تولید نکند، انتظار بیهوده ای است. البته شاید چنین چیلری که اصلا صدا نداشته باشد،  هم وجود داشته باشد، ولی هزینه آن بسیار بالا خواهد بود. بنابراین بهتر است ما به دنبال داشتن یک چیلر کم صدا باشیم. به همین دلیل از این به بعد در این مقاله از کلمه کم صدا به جای واژه بی صدا برای چیلر استفاده می‌کنیم. اولین نکته ای که در مورد چیلرهای کم صدا باید بگوییم این است که نوع چیلر، مهمترین عامل در کم صدا بودن یا پر صدا بودن آن است. چیلر‌ها به دو دسته مهم چیلر‌های تراکمی و چیلر‌های جذبی دسته بندی می‌شوند. در اینجا سوالی که پیش می‌آید  این است که کدام نوع چیلر صدای کمتری تولید می‌کند. چیلر‌های تراکمی و چیلر‌های جذبی از لحاظ ساختار، از لحاظ سیکل و ویژگی‌ها و همچنین از لحاظ صدای چیلر، کاملا از همدیگر متمایز هستند.  چیزی که نقطه اشتراک چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی است، همان خنک 

کنندگی آن‌ها است که هر دو نوع چیلر، به خوبی آن را انجام می‌دهند. چیلرهای جذبی برعکس چیلرهای تراکمی دارای قسمتی به اسم کمپرسور در مدار خود نیستند. می‌دانید که کمپرسور‌ها بیشترین صدا را در بین قسمت‌های مختلف چیلر‌های تراکمی تولید می‌کنند و عامل اصلی ایجاد صدای چیلر هستند. پس نتیجه می‌گیریم که چیلر‌های جذبی نسبت به چیلر‌های تراکمی بسیار کم صدا تر هستند. اگر شما به دنبال این هستید که یک چیلر کم صدا داشته باشید، چیلرهای جذبی نسبت به چیلرهای تراکمی، گزینه بهتری برای شما خواهد بود. کم بودن صدای چیلر جذبی، یک ویژگی خوب و یک برتری برای چیلر جذبی نسبت به چیلر تراکمی به حساب می‌آید. البته اگر شما قصد خرید چیلر را دارید نباید تنها به یک ویژگی اکتفا کنید و باید موارد دیگر را هم لحاظ کنید. ما تا اینجا فقط اشاره کردیم که چیلر جذبی کم صداتر از چیلرهای تراکمی است اما به ویژگی‌های دیگر این دو نوع چیلر، نپرداختیم. اگر به دنبال خرید چیلر هستید، شما باید  علاوه بر کم صدا بودن، میزان برق مصرفی، قدرت و سرمایش تولید شده توسط چیلر، دوام و سایر ویژگی‌های آنها را هم لحاظ کنید. 


برای اطلاعات بیشتر درباره پشم سنگ عایق صدا کلیک کنید

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

روش های کاهش صدای چیلر

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

 اگر بخواهیم صدای چیلر را کم کنیم، باید از یک سری فناوری‌ها بهره بگیریم. این فناوری ها در ادامه آمده‌است:

1-کمپرسورهای نوع اسکرو و یا نوع اسکرال به جای کمپرسورهای نوع پیستونی.جریان مبرد خارج شده از کمپرسور اسکرو و اسکرال، یکنواختی بسیار خوبی دارد و در مقایسه با جریان خروجی از کمپرسور، بسیار یکنواخت تر و منظم تر است. همین جریان مبرد خروجی یکنواخت از خروجی کمپرسور باعث می‌شود که دستگاه، لرزش پیدا نکند. لرزش پیدا نکردن دستگاه چیلر، هم موجب خارج شدن صدای کمتر از چیلر خواهد شد. در چیلر‌های تراکمی که دارای کمپرسور‌های پیستونی هستند خروج نامنظم جریان مبرد خروجی از کمپرسور پیستونی باعث می‌شود که دستگاه چیلر، دچار لرزش شود و صدای زیادی ایجاد کند.

2-از قطعه ای به نام مافلر یا صدا خفه کن در خروجی کمپرسور چیلر استفاده کنید. استفاده از قطعه مافلر باعث می‌شود که جریان مبردی که از کمپرسور خارج می‌شود، یکنواختی بسیار خوبی 

صدای چیلر-ayeghsoti.com

3-یک سری کمپرسور را در یک باکس عایق کاری شده از نظر صوتی قرار دهید. با کمک یک باکس آینه کاری شده از نظر صوتی که در اطراف کمپرسورهای چیلر قرار می‌گیرند، می‌شود صدای چیلر را در همان محل اصلی که صدا را تولید می‌کند از بین برد. البته می‌توان به جای باکس از یک سری پوشش مثل همان بدنه کمپرسور بهره گرفت.

4-به جای اینکه از یک کمپرسور در چیلر استفاده کنید از چند کمپرسور در چیلر کمک گرفته کنید. در واقع می‌توان عمل ماژولار کردن دستگاه را در چیلر انجام داد. زمانی که به جای یک کمپرسور از چندین کمپرسور در چیلر‌ها بهره گرفته شود، هم مصرف انرژی چیلر کاهش پیدا می‌کند و هم استهلاک دستگاه چیلر به میزان قابل توجهی کم می‌شود. علاوه بر این دو فایده ماژولار کردن دستگاه چیلر، با این کار، صدای چیلر هم به اندازه بسیار زیادی کم می‌شود. بدیهی است که اگر به جای کمپرسور چهل تنی که صدای بسیار زیادی تولید می‌کند از چهار کمپرسور ۱۰ تنی استفاده شود، صدای چیلر کاهش پیدا خواهد کرد.

5-از یک سری فناوریهای روز دنیا مانند اینورتر دور متغیر در کمپرسور‌های موجود در چیلر‌ها استفاده کنید. اگر از کمپرسورهای از نوع اینورتر در چیلرها استفاده شود، به همان اندازه که نیاز باشد، توان و قدرت کمپرسور افزایش پیدا می‌کند. در واقع دیگر کمپرسور هر موقع که نیاز باشد با دور بالا کار خواهد کرد.استفاده از فناوری سطح بالایی مثل اینورتر در کمپرسور باعث می‌شود که هم مصرف برق به میزان زیادی کاهش پیدا کند و هم سر و صدای بسیار کمتری توسط کمپرسور چیلر تولید شود. از سوی دیگر، استهلاک چیلر هم کاهش زیادی پیدا خواهد کرد.

6-از یک سری کمپرسور نسل جدید به جای کمپرسور‌های نسل قدیم در چیلر استفاده کنید. در واقع شرکت‌های کمپرسور سازی، هر سال نمونه‌های جدید و آپدیت شده ای از کمپرسورهای تولیدی خود را ارائه می‌دهند. طبیعتاً در کمپرسور‌های جدید، بازدهی چیلر بالاتر رفته و صدای تولید شده هم کاهش پیدا می‌کند. قطعا اگر از کمپرسور‌های جدید تر و به روز تر خریداری کنید و در چیلر قرار دهید، صدای تولید شده توسط آن کاهش پیدا خواهد کرد.

7-چیلر را در یک فضای بسته محصور کنید. در واقع می‌توان دیوارهای چند لایه که به درستی عایق بندی شده اند را در اطراف چیلر استفاده کرد. البته این حصاری که قرار است دور چیلر کشیده شود نباید دارای سقف باشد. در واقع با این کار، صدا در اطراف پخش نمی شود و از بالای چیلر به بیرون می‌رود. بدیهی است که این کارها معمولاً در جاهایی قابل انجام است که یا سقف بسیار بلندی دارند و یا اینکه چیلر در فضای باز قرار دارد.

8-یک اتاقک مخصوص و عایق بندی شده به منظور پوشش دادن کل چیلر ساخته شود. در واقع، اتاقکی که ساخته می‌شود باید دارای دیوارها و سقف ساندویچ پنل باشد. ساندویچ پنل یک نوع سازه از پیش ساخته است که دارای عایق‌های بسیار مناسبی برای جذب صدا و غیره است. نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که حتماً باید از یک سری شیار هوایی که دارای صدا خفه کن است بر روی بدنه اتاقک استفاده شود تا امکان وارد شدن و خارج شدن هوا از آن شیارهای هوایی وجود داشته باشد.

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم با وجود اینکه کمپرسور، اصلی ترین عامل ایجاد صدا توسط چیلر است ولی تنها عامل ایجاد کننده صدا نیست. در واقع فن‌های کندانسور هم صدای زیادی را در چیلر تولید می‌کند. بنابراین شما می‌توانید با عوض کردن فن‌های موجود در چیلر خود و جایگزین کردن فن‌های با تکنولوژی بالا تر و مدل روزتر، صدای ایجاد شده توسط چیلر خود را کاهش دهید.

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

نحوه کاهش صدای چیلر تراکمی

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

دو نوع چیلرهای تراکمی هوا خنک و چیلرهای تراکمی آب خنک دسته بندی می‌گردند. از چیلرهای تراکمی آب خنک معمولاً در موتورخانه‌ها استفاده می‌شود. در بالا اشاره کردیم که کمپرسور، یک قطعه بسیار مهم از چیلرهای تراکمی است که بیشترین صدای چیلر را تولید می‌کند. علاوه بر کمپرسور، یک قسمت دیگر از چیلرهای تراکمی که صدای زیادی ایجاد می‌کند، فن کندانسور می‌باشد. چیلرهای تراکمی آب خنک، فن کندانسور ندارند، در نتیجه نسبت به چیلرهای تراکمی هوا خنک، سر و صدای کمتری تولید می‌کنند. در واقع در چیلرهای تراکمی آب خنک به جای استفاده از فن کندانسور از برج خنک کننده استفاده می‌گردد. از آنجایی که برج خنک کننده در فضای آزاد نصب می‌شود دیگر هیچ نگرانی نسبت به ایجاد سر و صدای چیلر توسط آن وجود نخواهد داشت. چیلر تراکمی هوا خنک، دارای قطعه کندانسور هوا و قطعه فن کندانسور است که وظیفه آن خنک کردن کندانسور هوا خنک می‌باشد. در واقع چیلر‌های تراکمی هوا خنک، سر و صدای بسیار زیادی ایجاد می‌کنند. بنابراین بهتر است این نوع چیلرها را در فضای باز استفاده کرد و در هوای باز نصب نمود تا صدای چیلر کم تر، ساکنین ساختمان را اذیت کند. به عنوان مثال بهتر است که چیلر‌های تراکمی هوا خنک را در فضای پشت بام ساختمان قرار داد

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

کم کردن صدای هواساز

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

هواساز نیز مانند چیلر یک سیستم تهویه مطبوع بوده که از آن به منظور گرماسازی و سرماسازی در محیط های مختلف استفاده می شود. یک هواساز از فن دمنده هوایی تشکیل شده است که هوا را به سمت کویل های تامین هوای گرم یا سرد بوده و این هوای مطبوع را در محیط می دمد. هواسازها نیز مانند چیلر، ممکن است آلودگی صوتی ایجاد کنند. همانگونه که صدای چیلر در برخی محیط ها می تواند سلب آسایش نماید، صدای هواساز نیز گاهی به حدی آزاردهنده می شود که استفاده از این دستگاه تهویه مطبوع را محدود می کند. کم کردن صدای هواساز نظیر آنچه که برای کم کردن صدای چیلر بیان شد، می تواند صورت گیرد. در قدم اول برای کم کردن صدای هواساز، بررسی و عیب یابی دستگاه هواساز در اولویت می باشد. چرا که ممکن است صدای قابل شنیدن از هواساز نه یک صدای معمولی بلکه صدایی نامتعارف در اثر معیوب شدن بخشی از سیستم هواساز باشد. در قدم بعدی می توان جهت کنترل و کم کردن صدای هواساز از راهکارهای خارجی نظیر عایق نمودن بخش های مختلفی از دستگاه هواساز استفاده کرد..

عایق صدای چیلر - ayeghsoti.com

گاهی ساخت یک اتاقک عایق صوتی برای دستگاه هواساز ممکن است امکان پذیر نباشد. اما راهکار ساده تر و آسان تری که باری کم کردن صدای هواساز وجود دارد، عایق بندی بخش های مختلف هواساز توسط مواد عایق صوتی می باشد. این مواد دارای تنوع بالایی در ساختار و همچنین ظاهر خود بوده که به راحتی می توان از یکی یا تعدادی از آنها جهت عایق بندی دستگاه هواساز نظیر آنچه که برای کنترل صدا چیلر انجام می گردد، استفاده نمود. یک لایه پشم سنگ، یک ورقه فوم عایق صدا، یک لایه پشم شیشه و غیره، تنها تعداد کمی از متریال های در دسترس جهت کم کردن صدای هواساز و صدا چیلر می باشند. از آنها می توان در ابعاد مختلفی برای عایق بندی بخش های کوچک و بزرگ دستگاه هواساز استفاده کرده و به راحتی صدای هواساز را در محل های مختلفی کنترل نمود

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

صدای زیاد چیلر نشان دهند چیست؟

عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان - ayeghsoti.com

صدای چیلر در اثر تراکم فرکانس های مختلفی است که به رزنانس شهرت دارد. این صدا معمولا در غالب چیلرها بر اساس توان کارکردی آنها به گوش می رسد. تصور به صفر رساندن صدای چیلر می تواند یک تصور دور از دسترس باشد. با این حال گاهی صدای چیلر از آنچه که باید باشد، بالاتر است. این مساله به تولید صداهای آزاردهنده و ناهنجاری از چیلرهای مختلف می انجامد. در بخش های قبلی به راه های کنترل صدای چیلر پرداختیم. اما گاهی صدای زیاد چیلر کاملا غیر عادی بوده و نشان دهنده وجود یک مشکل اساسی در ساختار چیلر می باشد. صدای زیاد چیلر می تواند نشان دهنده یک یا تعدادی از مشکلات زیر باشد.

  • کثیفی فیلتر درایر چیلر

کار فیلتر درایر در یک چیلر جذب رطوبت موجود در مخلوط روغن و مبرد است تا مانع از ورود رطوبت و هوا به مدار گاز مبرد سیستم سرمایشی چیلر گردد. وظیفه دیگری که فیلتر درایر در سیستم چیلر دارد، ممانعت از عبور ذرات جامد مختلف می باشد. معیوب شدن فیلتر درایر موجب وارد شدن رطوبت، هوا، ذرات معلق و رسوبات مختلف به سیستم داخلی چیلر موجب معیوب شدن بخش های مختلف شده که به ایجاد سروصداهای نامتعارف در آن منجر می گردد.

  • معیوب بودن ترموستات چیلر

کار اصلی ترموستات کنترل دمای چیلر می باشد. این بخش از چیلر دمای محیط را نیز طی کارکرد چیلر، کنترل می کند. چنانچه ترموستات چیلر معیوب گردد صدای چیلر به طرز قابل توهی تغییر کرده و سروصداهای غیر معمول در آن تولید می شود.

  • معیوب بودن کمپرسور چیلر

کمپرسور یک چیلر مهمترین بخش از این دستگاه را شامل می شود. در واقع می توان گفت که با شنیدن صدای زیاد چیلر به اولین چیزی که باید فکر کرد، معیوب بودن کمپرسور چیلر می باشد.

  • معیوب شدن فن کندانسور چیلر

 چک کردن فن کندانسور چیلر از جمله کارهایی است که در زمان شنیدن صدای زیاد از چیلر باید انجام شود. باز کردن چیلر و چک کردن کارکرد فن آن، می تواند دلیل صدای زیاد چیلر را گاهی اوقات نشان دهد. با معیوب شدن یکی از پره های فن کندانسور چیلر صدایی نامتعارف از چیلر به گوش می رسد.

سوالات متداول صدای چیلر

وجود قطعاتی مانند کمپرسور و فن در داخل چیلر و کار کردن آنها همراه با ایجاد صدای زیاد است. هرچقدر که از کمپرسورها و فن هایی با تکنولوژی بالاتر و جدیدتر استفاده شود، صدای چیلر کاهش پیدا می‌کند.

کم بودن صدای چیلر جذبی، یک ویژگی خوب و یک برتری برای چیلر جذبی نسبت به چیلر تراکمی به حساب می‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *